harga RM128 (MINUM)
RM50 (MASAK)
GARAM BULUH mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah, merawat pelbagai jenis penyakit.
Kini telah ada Garam Buluh Hai-O yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buluh Hai-O tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses memutihkan garam.
Garam Buluh Hai-O telah menjalani proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkangaram yang bermutu & kaya dengan mineral semulajadi.
KEKURANGAN MINERAL PUNCA SEGALA PENYAKIT
*Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award)
GARAM BULUH Hai-O SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DICAMPURKAN PADA MINUMAN, MASAKAN DAN BOLEH DITABURKAN PADA BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.
Keistimewaan Garam Buluh
1.100% dari bahan semulajadi
1.100% dari bahan semulajadi
2.Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
3.Bersifat Alkali
4.Anti Oksida
5.Mempunyai tahap Ph 10 – 11
6.Mempunyai tenaga Bio
Fungsi Garam Buluh
1.Meneutralkan Asid dalam badan.
2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
3.Membuang toksin dalam badan.
4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.
Cara Penggunaannya
• Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquick) sodapppp
• Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minumankeras.
• Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.
• Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.
• Bagi mereka yg menghidap DarahTinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar, MasalahTulang, MasalahJantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.
• Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.
Apa itu Garam Buluh
Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.
Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.
RAWATAN GARAM BULUH
...KEAJAIBAN GARAM BULUH...
<<<TESTIMONI PENGGUNA>>>
"Hampir semua penyakit dikaitkan dengan kekurangan zat galian".
Kenapa orang cakap kalau makan garam banyak boleh menyebabkan mendapat penyakit kronik? Malah pihak kementerian kesihatan pun sarankan kurang garam dalam masakan. Masalahnya kalau kurangkan penggunaan garam dalam masakan, kurang UMMPPPHHH la masakan korang. Betul tak? Sebenarnya, garam biasa yang ada dipasaran telah dicampur adukkan dengan bahan kimia, terutama sekali adalah penggunaan Klorin yang tinggi untuk memutihkan garam. Errkk!! No No No to Klorin. Penyebab Barah!
Jadi, semestinya kita memerlukan garam yang selamat untuk 'dimakan' dan 'diminum'. Aku mengesyorkan korang menggunakan GARAM BULUH keluaran syarikat HAI-O. Apapun aku nak cerita sikit la pasal produk garam buluh ni.
GARAM BULUH merupakan makanan kesihatan yang amat sesuai kepada mereka yang mahukan kesihatan seharian yang TIP TOP! Kaya dengan bahan bahan mineral dan elemen mikro seperti magnesium, kalsium dan kalium, menyimbangkan nillai PH badan dan menyingkirkan bahan buangan badan. Ianya juga amat sesuai diamalkan oleh mereka yang mempunyai penyakit seperti sakit perut, buah pinggang, kencing manis, darah tinggi, diabetis, penyakit barah (tahap 4), gout, batu karang dan pelbagai penyakit lagi. Insyallah, minum disertakan Tawakal dan berdoa kepada Allah, penyakit akan sembuh.
HAI-O Garam Buluh terbahagi kepada 3 jenis:-
- Garam Buluh untuk memasak - Gantikan garam masakan korang kat dapur tu kepada GARAM BULUH ini. Lebih selamat dan berkhasiat.
- Garam Buluh untuk minum - Amat sesuai untuk minuman korang sebelum sarapan.
- Garam Buluh Kapsul - Kini dimudahkan dalam bentuk kapsul untuk kesihatan dan kecergasan badan seharian.
Keistimewaan GARAM BULUH :-
- Ianya adalah 100% dari bahan semulajadi
- Mengandungi 76 jenis zat galian (mineral) seperti KALSIUM, MAGNESIUM, ZINK, FOSFORUS & BESI.
- Bersifat alkali sehingga mencecah bacaan PH 10.44. Sepertimana kita sedia maklum, badan kita terdedah kearah bersifat ASID disebabkan oleh cara pemakanan kita seharian. Nasi lemak, roti canai, ayam kari, lembu rendang, lomang dan macam lagi la. Korang boleh tengok senarai makanan aku disini. Jadi, makanan kesihatan bersifat alkali amat diperlukan untuk meneutralkan kembali tahap PH dalam badan kita.
"Badan berasid dan toksin yang tinggi adalah punca segala penyakit."
-Dr. Cahng Jia Lui( Chung Hwa Natural Medication, Pengarang Buku : The truth of Not Getting Sick". -
- Anti Oksida dan mempunyai bacaan ORP pada paras - 400mv
- Mempunyai tenaga Bio.
Menjaga kesihatan usus, membantu penyerapan nutrien dan mencantikkan kulit!
Cara pengambilan:
Pagi & malam (sebelum makan/ kosong perut): minum air garam buluh (200 ml/ sachet).
Pagi & malam (sebelum makan/ kosong perut): minum air garam buluh (200 ml/ sachet).
- Buka pek GARAM BULUH tu dan masukkan kedalam cawan.
- Masukkan sedikit kordial (Sunquick atau Ribena atau NatureRich Spirulina dengan Pati Blackcurrant).
- Tuangkan air Bioaura agak-agak korang boleh teguk sekali nafas. JANGAN BANYAK BANYAK!
- Kacau sehingga sebati.
- Check balik air tadi. Kalau rasa nak tambah kordial, top up dulu. hehe..
- Kemudian, yang ini penting! Korang di kehendaki buat air kordial yang lain tanpa dicampur garam buluh. Air ini akan diminum selepas korang minum bancuhan air diatas. Faham?
- Ready....?
- Tarik Nafas dalam dalam melalui mulut.1...2....3....
- PICIT HIDUNG KORANG!
- MINUM IN ONE SHOT!
- Lepas nafas dan tarik nafas melalui mulut. (Jangan lepaskan tangan picit hidung korang lagi tau)
- Kemudian, minum air kordial yang korang bancuh tadi. Minum sehingga hilang rasa dan bau garam buluh tersebut sambil hidung korang dipicit rapat rapat.
- Selesai.
PERINGATAN!
Lebih afdal korang melakukan aktiviti ini sewaktu family or kawan kawan korang semua sedang tidur atau tiada sesiapa disekeliling anda. Ianya boleh mengundang bahan lawak di kemudian hari jika mereka terserempak anda melakukan aktiviti ini. Hati-hati jika anda mempunyai penyakit asma. Aku tak jamin aktiviti ini selamat untuk korang yang ada penyakit jantung dan penyakit penyakit yang lain. Risiko tanggung sendiri!
Hahaha....cara ini mungkin dianggap kejam dan tak patut. Tapi korang niat la dalam hati kerana Allah Taala. Mohon la semoga sihat sentiasa dan dijauhkan segala penyakit. Insyallah, semuanya selamat.
Oklah, kepada korang yang masih teragak agak lagi nak try minum GARAM BULUH ni, cubalah teknik yang aku bagi di atas. Renung renungkan, dan Selamat mencuba...! Hehe...
Mekasih atas maklumat yang berinformatif
BalasPadamterima kasih atas info..mohon izin untuk copy..tq
BalasPadamBolehkah garam buluh masakan,di bancuh Dan diminum
BalasPadamHahaha aku pun guna teknik tu jgk. Cumanya aku x guna kordial. Tpi air putih biasa je. X mo tmbh gula dlm bdn
BalasPadam